, ,

Lexus Andorra obre les pre-comandes del nou LBX

Donat que el compte enrere ja està en marxa, ens complau molt dedicar aquest espai a un dels compactes híbrids que més expectació està causant des que van anunciar la seva comercialització. Ens referim al nou Lexus LBX, el nou compacte urbà híbrid de la prestigiosa marca japonesa.

Tots sabem que Leux és una d’aquelles marques que sempre han destacat per la seva eficiència, per la seva extraordinària fiabilitat i com no, pel luxe i la qualitat que ofereixen els seus models.

A diferència del que han fet la majoria de marques els darrers anys, fins ara Lexus no s’havia immers en la fabricació de models petits, tret del CT 200h, model que ja no és comercialitza.

Des de 30 mil euros

Conscients de la tendència i de la quota de mercat que suposa, Lexus havia d’afegir de nou un nou compacte al seu catàleg, quelcom que finalment han fet al presentar l’LBX, el nou model d’accés a la gamma Lexus.

Amb 4,19 metres de llarg, el nou LBX no solament serà el model més petit fabricat per Lexus fins a la data, també será un model relativament accessible, doncs la línia de preus arrenca des d’uns interessants 30 mil euros.

Amb aquest model la marca sap que ampliarà el seu abast envers a nous clients, com són els joves i els no tan joves que busquen un utilitari petit, de qualitat premium, ben fet i equipat, però raonable en termes de preu.

Plataforma GA-B amb ADN Lexus

Val a dir que la base del Lexus LBX arriba a partir de la plataforma GA-B de Toyota, la qual ha servit, entre d’altres, pel Toyota Yaris Cross, un dels models amb més éxit de vendes dels de Toyota. Aprofitant el “know-how” de Toyota, més la plataforma GA-B i tenint en compte que les mides són les que són, aconseguir un model clarament allunyat del Yaris Cross, no era feina fàcil i menys encara havent de complir amb un estàndards tan exigents com els de Lexus.

A la vista del resultat està, que tot i ser parent directe del Yaris, el nou LBX no solament té molts arguments diferencials, sinó que és un Lexus d’extrem a extrem!

Vist pels quatre costat

A la part frontal el cotxe inclou un element cromat que uneix les dues òptiques en una graella frontal integrada molt més continguda en volum del que acostumem a veure als seus models. Tanmateix, aquest element té tota la personalitat identificativa de la marca.

Lateralment l’LBX destaca sobretot per dibuixar uns passos de roda clarament sobredimensionats dins dels quals llueixen unes imponents rodes de 18 polzades. Finalment, les formes musculoses i la cintura alta esculpeixen amb molt d’encert la forma del conjunt, la qual acaba de dibuixar-se gràcies a diferents nervadures que delaten la feina feta en termes de disseny estructural. Tot això guarneix al nou compacte de molta elegància, quelcom que de ben segur agradarà a tothom.

De la part posterior, l’element més impactant el tenim en els pilots units, que seguint la tendència del sector, estan units per una fina linia LED. També destaca la inscripció de la marca, la qual, com en la resta de modes de nova factura, ha passat del logotip, a tenir escrita la paraula sencera a la part central del maleter.

Un interior omotenashi

A l’interior, més del mateix! El cotxe transpira qualitat, confort i luxe per tot arreu. En aquest sentit, disseny a part, s’ha utilitzat els millors materials de revestiment, doncs petit o gran, més car o més barat, els estàndards de Lexus són els que són!

Lexus assegura que l’habitacle de l’LBX inclou tot allò que trobarem en qualsevol dels altres models de la marca. En aquesta mateixa linia, pel que fa a tecnologies, sistemes de tota mena i digitalització, l’LBX també inclou el bo i millor de la marca, portant el concepte d’un utilitari on ningú l’havia dut fins ara!

4 acabats d’equipament

Lògicament, tot això arribarà degudament dosificat entre els quatre acabats disponibles: Elegant, Relax, Emotion i Cool. Entre altres coses, en funció del nivell que escollim podrem optar per un quadre d’instruments digital de 12,3 polzades, un sistema Head-Up Display de gran abast i una pantalla central de 9,8 polzades amb les funcions Lexus Link Connect.

La cosa però, no acaba aqui. El nou LBX inclou molt més elements de gran qualitat: l’equip de so d’alta fidelitat Mark Levinson, un sistema d’aparcament a distància, un sistema d’obertura i tancament elèctric de la porta del maleter o fins i tot un sistema de purificació de l’aire, en són alguns.

Igualment, el Lexus LBX ofereix un llistat interminable de sistemes d’assistència a la conducció i en això també destaca molt respecte de la resta de marques. En aquest sentit i per citar-ne alguns de molt importants, l’LBX inclourà control de creuer adaptatiu amb frenada d’emergència, sistema de manteniment de carril, lector de senyals, detector de cansament al volant, avisos de presència de vehicles en l’angle mort o per presència de trànsit creuat.

1.5 amb 136 CV híbrids

Pel que fa al sistema propulsor, la marca ha optat per una motorització híbrida no endollable formada per un motor tres cilindres d’1,5 litres ja conegut pels excel·lents resultats que està tenint en altres models del grup.

Aquest propulsor té una potència de 136 CV i un par motor de 185 Nm, xifres més que suficients per moure els poc més de 1.200 quilos que pesa el cotxe.

E-Four

De cara a Andorra, on donades les característiques de clima i orografia hi ha molta demanda per models de tracció integral, el nou LBX inclourà (opcionalment) la transmissió integral E-Four, introduint un motor elèctric addicional a l’eix posterior. En cas de falta d’adherència, el sistema E-Four dirigirà automàticament la potència cap a les rodes del darrere, afavorint l’estabilitat i la tracció.

Pel que fa al sistema d’hibridació, Lexus ha readaptat els principals components del sistema per millorar l’eficiència, reduir les pèrdues d’energia i reduir tant el pes com la seva grandària. El sistema de l’LBX es beneficia també d’una nova bateria níquel-metal-hidrur (NiMH) bipolar de baixa resistència que permet augmentar la contribució del motor elèctric durant les acceleracions. A més, el sistema també millora la capacitat de conducció el mode 100% elèctric del cotxe.

Lexus Andorra

Gràcies als progressos del sistema híbrid, la conducció en mode 100% elèctric és igual d’eficient i resolutiva tant a baixa com a alta velocitat, així com en tot tipus de recorreguts.

I fins aqui podem llegir. Si voleu saber-ne més o fins i tot fer la vostra pre-comanda, adreceu-vos al departament comercial de Lexus Andorra. Trobareu Lexus Andorra a la seu central de Toyota Motors, a Av. Fiter i Rossell, 4 d’Escaldes Engordany. Tel. 865001 – 814481

IMATGES DE DIFERENTS COMBINACIONS D’ACABATS

LBX ORIGINAL EDITION

LBX ELEGANT

LBX RELAX

LBX EMOTION

 

 

 

Fotos: Lexus