,

Mercedes-Benz CLE 220 d: el millor de dos mons en un de nou!

El nou Mercedes-Benz CLE Coupé, concretament l’opció amb el propulsor dièsel amb hibridació lleugera, ja ha arribat al Principat de la mà d’Automòbils Pyrénées. Es tracta d’un nou coupé completament nou, nascut de la fusió -per dir-ho així- dels Clase C Coupé i els Clase E Coupé, models que amb l’arribada del CLE desapareixen del nou catàleg de la marca alemanya.

Revifant el concepte cupé

El cert és que cada cop és menys habitual presentar un cotxe de tall coupé, donat que la demanda per aquests tipus de carrosseries ha perdut molt terreny.La veritat però, és que és un autèntic plaer que Mercedes-Benz hagi volgut apostar per aquesta imponent novetat, pel fet de ser un cupé i per ser-ho amb majúscules, donat tot el que ofereix, més enllà de la silueta.

El nou CLE arriba a uns generosos 4,85 metres de llarg, té una configuració de quatre places i inclou un maleter que amb 420 litres de capacitat natural allotjarà sense problemes tot el seu equipatge.

Respecte a l’interior, podríem dir que és gairebé el mateix que el dels models de la Classe C, adoptant però, millores i novetats d’última factura, com la darrera generació del sistema d’infoentreteniment present a l’última generació del Classe E.

3 propulsors

Més enllà del CLE 220 d, ara per ara la gamma de motors també inclou dues mecàniques de gasolina que com en el cas del propulsor dièsel també inclouen hibridació lleugera. En aquest sentit, a més del CLE 220 d que us mostrem en aquest reportatge, hi ha disponibles el 200 i el 300 4Matic, ambdós de gasolina.

En termes de prestacions, el CLE 220 d té una potència combinada derivada dels 197 CV del motor de gasolina, més els 23 cavalls més provinents del sistema híbrid, la qual cosa suposa una potència total de 220 CV amb 440 Nm de par màxim.

El millor d’aquest propulsor és que, tot i ser molt potent  -fa el 0 a 100 en 7,5 segons-  té un consum de només 4,7 litres als 100. La velocitat màxima para l’agulla al llindar dels 238 km/h.

Pel seu costat, el CLE 200, també de quatre cilindres i tracció posterior, ofereix 204 CV de potència. En aquest cas, el consum homologat és de 6,4 litres als 100 i l’acceleració de 0 a 100 km/h es queda en una dècima per sota que l’anterior (7,4 segons).

Si el que busqueu és la tracció integral 4Matic, haureu de decantar-vos pel CLE 300 4MATIC. Aquest segon bloc de gasolina ofereix 258 CV. Puja de 0 a 100 en 6,2 segons i la seva velocitat màxima és de 250 km/h. En termes de consum parlem d’uns 7 litres.

Les 3 opcions comparteixen el canvi automàtic 9G-TRONIC de nou relacions.

Equipament de 1a línia

Tot i que no hi ha res tancat encara, està previst que en una última fase arribi algun propulsor més, possiblement algun híbrid endollable, així com alguna opció Mercedes-AMG, però bé, des del departament comercial d’Automòbils Pyénées van dir-nos que ara per ara encara no hi ha res tancat en ferm!

Pel que fa a l’equipament, el CLE compleix amb escreix amb les expectatives més exigents en termes de confort, ergonomia, qualitat de materials, ensamblatge dels mateixos i aïllament acústic. A tot això cal sumar-hi un complet paquet de sistemes de seguretat, d’assistència en ruta i de tot el referent a infoentreteniment.

En aquest sentit, a l’equipament de sèrie trobem seients calefactables, carregador sense fils per a mòbils, climatitzador THERMATIC, fars LED High Performance, il·luminació d’ambient, accés i arrencada sense clau, llandes d’aliatge de diferents mides (de sèrie són de 18”), retrovisors automatitzats i una bonica tapisseria de cuir sintètic (Àrtic). També hi ha una a base de cuir natural.

Eix posterior direccional i DBC

Pel que fa a tecnologies de tracció i rodament, de sèrie tenim el tren de rodament d’altura rebaixada. Cal destacar que en aquest apartat hi ha dos opcionals molt recomanables. D’una banda hi ha l’eix posterior direccional i de l’altra el tren de rodament Dinàmic Body Control (DBC) amb amortiment regulable.

Altres elements a esmentar, per pràctics i per estètics, els tenim al volant multifunció esportiu de cuir, a les dues pantalles digitals, la del quadre de control de 12,3 polzades i la central de 11,9 MBUX Navi Premium, l’escàner d’empremta dactilar, els llums de les llargues automàtiques i el paquet d’assistència a l’aparcament amb càmera posterior i sistema PRE-SAFE, per citar-ne els més destacables.

Automòbils Pyrénées

En tot cas, el nou CLE amaga moltes coses més, tantes que si entréssim de ple a les opcions, la cosa donaria per a dues pàgines més, així que acosteu-vos a Automòbils Pyrénées i coneixeu-lo en directe, us assegurem que us sorprendrà en absolutament tot, començant per la seva esvelta silueta coupé.

Recordeu que Automòbils Pyrénées està situat al Prat de la Tresa s/n, a l’exposició central de Pyfrénées Automoció. Tel. +376 880700

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Marc Zorzano / Motoraldia