,

MERCEDES-BENZ EQE: LA LLIGA DELS EQ AVANÇA

“Encara falta, però donada la rapidesa amb la que passa el temps, no ens adonarem i ja estaran aquí!”

Això és el que han d’estar pensant moltes marques premium, entre elles, per allò que actualment els toca de ple, els de Tesla. I és que amb el llançament de l’EQE, dins de l’ofensiva EQ de la marca alemanya, l’hegemonia del Model S es veurà seriosament en perill.

4 anys de canvis radicals

Diem tot això perquè des del llançament de l’EQC, els de Mercedes-Benz ja han posat la directa respecte de la pròxima gamma EQ.

Així doncs, el model que seguirà el EQC serà el EQA, un compacte elèctric basat en el model conceptual amb el mateix nom i que ja va ser presentat fa dos anys.

L’EQA no diferirà molt del disseny conceptual / Mercedes-Benz

El segon SUV elèctric que han programat, més petit, és l’EQB. La seva presentació està prevista per a abans de final d’any.

Darrere de l’EQB, arribarà -en principi també abans d’acabar l’any-  l’EQV, la versió elèctrica dels Classe V. Arribarà tant en versió industrial com en multiús.

Finalment arribarà la berlina de luxe elèctrica de la gamma, l’EQS.  Aquest model serà el màxim exponent de la gamma elèctrica dels de Stuttgart.

Però ordenem-nos una mica, que tot de cop ens sobrepassa!

Ja anirem presentant-vos-els d’un en un a mesura que es compleixin els terminis.

Imatge del Classe EQV presentat al darrer saló de Ginebra / Mercedes-Benz

EQE: 5 metres de berlina

L’EQE que us presentem en aquest article és una berlina elèctrica de gran grandària. Amb prop de cinc metres, l’imponent EQE competiria directament amb rivals del segment que avui dia acaparen amb certa comoditat els del Tesla, amb el Model S.

Frontal del model EQE Concept / Mercedes-Benz

Cert és que com estarà disponible a partir de 2022, caldrà veure si els d’Elon Musk continuaran acaparant el protagonisme, un fet que per lògica hauríem de posar en dubte si tenim en compte tot el que les marques estan presentant per als pròxims anys.

2022: Any de l’Estrela

I és que sense anar mes lluny, d’aquí a 3 anys i escaig, de fet menys, Mercedes-Benz ja disposarà de variants total o parcialment electrificades en totes les gammes, i en algunes d’elles ho tindrà per complet. I és que per a l’any 2022, Grup Daimler vol tenir electrificada tota la gamma de Mercedes-Benz.

La seva intenció, pública i declarada, és tenir com a mínim una variant electrificada per a cada model.

Entre elles hi haurà elèctrics purs, híbrids, híbrids endollables, i fins i tot alguna opció basada en la microhibridació.

Entre un Classe S i un EQS

Però tornem al que ens ocupa en aquest article.

L’EQE és lleugerament més petit que un Classe S. A nivell d’habitabilitat però, són quasi idèntics.

Mecànicament compartirà moltes característiques amb l’EQS.

Encara està per confirmar-se, però s’especula que podria estar disponible tant amb tracció posterior com amb tracció 4Matic (integral).

La  bateria tindrà capacitat per recórrer un mínim 600 quilòmetres amb una sola càrrega. Per aconseguir un 80% de la càrrega el sistema de càrrega necessitarà poc més d’una dotzena de minuts.

Proto del que derivarà l’EQS / Mercedes-Benz

El seu assemblatge anirà a càrrec de la nova planta que Mercedes-Benz està acabant a Sindelfingen (Alemanya), planta on es completaran, si no tots, la gran majoria de models de luxe dels de l’estrella. Estarà operativa pel proper any i debutarà completant models com el Classe S i l’EQC.

Com veieu, la cosa pinta molt emocionant, al menys per als qui ho veiem des del darrere! Millor encara, per als qui simplement esperem a poder conduir-los.

Anys de canvi, anys de treball

La veritat és que els rivals d’aquest combat encara no estan al ring. Tot just es comença a parlar. Encara així, la lluita per a fer-se amb l’hegemonia de les noves tecnologies de propulsió, tant en prestacions, com sobretot en volum de gammes adaptades, s’intueix intensa.

De fet, en aquest sentit ja fa dies que ha començat, però discretament i en silenci. Es tracta de que al sortir, la victòria sigui ràpida, incontestable i per KO tècnic.