,

MERCEDES-BENZ GLB: ARRIBADA IMMINENT A AUTOMÒBILS PYRÉNÉES

Com que la seva arribada ja és imminent, dediquem aquest espai de novetat al nou GLB,  el nou SUV dels de Mercedes-Benz, una novetat que  -si no ha arribat quan estigueu llegint aquest article-  ho farà en qüestió de dies, de fet, aquesta és la primera de moltes novetats previstes des d’Automòbils Pyrénées per aquest primer quatrimestre 2020. 

Media.Daimler

Dinamisme i habitabilitat superior

El GLB presenta un excel·lent compromís entre equilibri, dinamisme i habitabilitat.

Disponible amb cinc o set places, el GLB mesura 4,634 metres de llarg i 1,834 m d’ample. L’altura variarà segons parlem del cinc places o del de set, ja que si el cinc portes fa 1,658 m d’alt, el de 7 mesura 4 centímetres més.

En dur el motor en posició transversal, l’espai de les places posteriors i del maleter és major que en models de major tamany, com per exemple el GLC. 

Media.Daimler

Adoptant l’MBUX

La instrumentació i el sistema multimèdia es complementen amb les dues pantalles de 10,25 polzades que inclou. El disseny i prestacions generals ja les coneixem de les últimes novetats presentades de la marca, com és el cas dels Classe A, B i CLA. Això sí en el cas del GLB hi ha algun detall d’acabat diferencial en la part frontal que hi ha davant de l’acompanyant. 

El sistema operatiu és l’MBUX, el més avançat avui dia de la marca i que també hem vist en les darreres novetats. Una de les característiques més ressenyables d’aquest sistema la tenim en la seva capacitat d’aprenentatge i de reconeixement de múltiples  comandaments vocals.

Media.Daimler

Paquet Offroad

Les versions amb tracció total porten un paquet especial ‘offroad’ que inclou un programa de conducció addicional que modifica la resposta de motor, la tracció total i el sistema ABS. També inclou un sistema d’assistència en descens de pendents (ajustant la velocitat entre els 2 i els 28 km/h) i una funció d’enllumenat específica amb la qual els llums de revolt estan encesos permanentment, sempre i quan no superem els 50 km/h. Un altre atribut d’aquest paquet és la visualització de dades varies, com ara l’angle del pendent, el de la inclinació lateral, així com d’altres paràmetres.

A més d’ajustar la velocitat en funció de la distància amb el vehicle precedent,  el programador de velocitat actiu també l’ajustarà en acostar-se a corbes, a encreuaments o rotondes. Això és possible gràcies a la interpretació de les dades registrades des del navegador. La gestió d’aquestes dades recollides per la càmera i pels radars frontals permet al GLB detectar aquest tipus de situacions de gir obligatori amb uns 500 metres d’anticipació. 

Media.Daimler

El bo i millor en sistemes

Aquest és només un dels molts assistents disponibles en el GLB. I és que en el GLB destaquen molts altres sistemes: el de frenat d’emergència, el de manteniment en el carril, el de canvi de carril automàtic, el d’avís per presència de vehicles en l’angle mort o el de risc d’impacte en obrir les portes.

Però lluny d’acabar aquí, hi ha molts mes elements d’equipament a destacar. Per exemple. Els fars Multibeam LED, amb un radi de cobertura sense igual, els coixins de seguretat de cortina en les tres files de seients, la calefacció amb funció massatge dels seients davanters, el respatller abatible del seient del copilot i el sostre panoràmic transparent, són alguns d’ells.

Media.Daimler

DISTRONIC: seguretat i distància

L’assistent actiu de distància DISTRONIC és ideal en retencions o conducció per autopista.  Aquest sistema pot mantenir la distància adeqüada respecte del vehicle precedent, facilitant molt la conducció. El sistema accelera i frena el vehicle de manera autònoma, aplicant com a màxim la meitat de la potència de frenat màxima, amb la finalitat de controlar la distància de seguretat. Quan el sistema detecta que es requereix una frenada més intensa, el conductor rep advertiments òptics i acústics, de manera que pugui reduir la velocitat en cas de ser necessari. Davant de risc de col·lisió, l’assistent de frenat actiu intervé addicionalment per  evitar, en la mesura del possible, un accident.

Connectivitat mòbil

Ja més habitual avui dia, però no per això menys interessant, trobem l’anomenat ‘Smartphone Integration’ que sincronitzarà el nostre telèfon mòbil i totes les seves aplicacions traslladant-les a la pantalla central de l’MBUX.

Media.Daimler

Contingut però ampli

Pel que fa a habitabilitat interior, de la mateixa forma que en el seu conjunt el GLB presenta una amplària relativament continguda respecte d’altres models, un detall que el que el fa especialment interessant a nivell de maniobrabilitat, també sacrifica lleugerament espai per als ocupants . En aquest sentit, la segona fila del GLB és ideal per a dos adults i un nen. Això sí, tot el que sacrifica en amplada ho guanya en espai per a les cames i per el maleter. Això es així gràcies a la disposició transversal del motor, molt més continguda.

3a filera opcional

La tercera fila (opcional) està orientada per als més petits, o si mes no, per a passatgers de talla mitjana que no superin els 1,65 cm d’alçada. Entre aquesta limitació i el fet que l’espai d’accés és just, definitivament són els nens els candidats ideals per seure en aquesta tercera fila. En tot cas, les terceres fileres sempre s’han concebut pels més petits de la família. Estrany serà que tinguem 5 fills i tots superin aquests 1,65 cm. Per accedir n’hi ha prou amb plegar el seient de la segona filera i desplaçar-lo cap endavant.

Media.Daimler

En incloure ancoratges isofix, podem destinar aquesta dues places per portar les cadiretes infantils. 

Entre els dos seients hi ha una consola amb dos compartiments porta begudes i en cada recolzabraços lateral hi ha un port USB. Aquests seients són abatibles individualment i queden completament acoblats en el pis de l’habitacle quan es pleguen.

Gamma de motors

Tots els motors disponibles en el GLB són de quatre cilindres i vénen turboalimentades. 

El motor de gasolina del GLB 200, la versió de sortida de la gamma, és un 1,3 litres amb 163 CV. El parell màxim és de 250 Nm. Aquest motor només pot combinar-se amb la tracció davantera. 

El GLB 250 puja fins els 224 CV. També va associat a un únic sistema de tracció total permanent 4MATIC.

El GLB 35, el més potent de la gamma ofereix 306 CV. Com el 250, va associat obligatòriament a la tracció 4MATIC.

En Dièsel, les dues opcions disponibles són de 2 litres (1951 CC). El primer és un GLB 200 d amb 150 cavalls. Està disponible tant amb tracció davantera com amb la 4MATIC. La segona opció és de 190 CV (GLB 220 d) i només està disponible amb la tracció integral 4MATIC.

Tots ells tenen el canvi auto-seqüencial de doble embragatge, això sí, amb diferències segons el motor. Diem això perquè tot i que gairebé totes les versions porten el canvi «8G-DCT» de vuit relacions, el GLB 200 té la «7G-DCT» de set. 

El GLB AMG 35, com a bon AMG incorporan la caixa «AMG SPEEDSHIFT DCT 8G» amb reajustament específics. 

Media.Daimler

Com sempre, 4MÀTIC

El sistema 4MATIC distribueix el parell entre els dos eixos de les rodes de forma automàtica. Ho fa mitjançant un embragatge multidisc controlat electrònicament. El repartiment de parell és variable, doncs dependrà d’aspectes com l’acceleració, la tracció i el tipus de conducció seleccionat. Precisament, segons el mode, la distribució del parell canvia del tot: en «Eco» i «Comfort» la distribució de parell en és del 80% en l’eix davanter i del 20 en el darrere.  En la manera «Sport» la distribució passa a ser de 70/30, és a dir. Finalment en «Off-Road» la distribució és del 50%. 

Media.Daimler

Fins a 760 litres

El GLB amb cinc seients presenta un volum natural de càrrega en el maleter de 570 litres, que poden pujar fins als 760 amb els seients avançats al màxim. 

Per la seva banda, el set places sacrifica molt volum en el maleter si porta les tres files de seients. En total arriba a uns escassos 130 litres. Ara bé, si no fem servir la tercera filera, la capacitat arriba als 500 litres, 640 si s’avancen els seients.

Podeu ampliar aquesta informació a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Mercedes-Benz per a Andorra . Els trobareu baixant cap a Sant Julià de Lòria, a Prat de la Tresa s/n. Tel. 880700

Si voleu accedir a la web d’Automòbils Pyrénées, podeu fer-hio des d’aquí

Altres novetats aquí.

Fotos: media.daimler