,

Nou CUPRA León 2.0 TSI DSG: referència indiscutible

El CUPRA León completa la seva oferta de motors amb la incorporació del motor de gasolina 2.0 TSI DSG de 245 CV i 370 Nm de parell màxim. Aquesta configuració li permet pujar de 0 a 100 km/h entre els 6,4 i els 6,7 segons, en funció de si és l’acabat de cinc portes o l’Sportstourer (familiar).

DSG i tracció davantera

Associat en tots els casos al canvi automàtic de doble embragatge DSG de set velocitats i a un esquema de tracció davantera amb diferencial autoblocant VAQ, aquest nou motor promet grans dosis d’adrenalina!

Dissenyat, desenvolupat, i produït en les instal·lacions de la marca a Martorell, el CUPRA León 2.0 TSI 245 CV destaca pel seu xassís rígid i per la seva posada a punt específica.

Incorpora de sèrie el Control de Xassís Adaptatiu o «DCC», que permet variar la fermesa dels amortidors, el sistema de direcció progressiva i l’anomenat «CUPRA Drive Profile», el selector de modes de conducció.

A partir del «CUPRA Drive Profile» s’ajusten els paràmetres de la direcció, de la resposta de l’accelerador, del canvi automàtic i del «DCC».

Disseny a l’altura

Pel que fa al disseny, del darrere destaquen les dues sortides de fuita integrades a cada costat del difusor posterior.

L’espectacular disseny de les llandes de 18’’ (de sèrie) i els diferents elements aerodinàmics completen aquest  ‘look’ tan esportiu del cotxe. I és que aquest és un vehicle desenvolupat per donar-li una nova identitat en el segment dels compactes d’altes prestacions.

El nou CUPRA León gaudeix d’un habitacle de gran tamany, tant a nivell de cabina  com de maleter. Amb 380 litres en la versió de cinc portes i 620 en el Sportstourer, l’espai de maleter cobreix de sobres les necessitats de càrrega.

Gran equipament de sèrie

L’equipament que incorpora de sèrie situa al nou CUPRA León com un vehicle equipat al màxim. En aquest sentit destacar l’excel·lent dotació que inclou de sèrie, tant pel que fa a elements orientats a l’esportivitat, com a la seguretat, a la connectivitat i al confort.

Referència en dinamisme

Però on realment destaca aquest nou lliurament és en el seu comportament esportiu. Gràcies a elements com les suspensions de tipus McPherson en l’eix davanter i de multibraç independent en el posterior, als amortidors de duresa  variable (DCC), al sistema ESC desconectable, al sistema de frens amb uns discos davanters de 340×30 mm i uns de posteriors de 310×22 mm (opcionalment podem optar per uns Brembo amb discos davanters ventilats i perforats de 370×32 mm i pinces de quatre pistons), tot plegat contingut en un pes total d’entre els 1.485 kg i els 1.531, segons sigui la versió de 5 portes o l’Sportstourer, el resultat en l’asfalt no pot ser res més que espectacular!

A més, com hem avançat uns paràgrafs més amunt, el compacte català també incorpora el diferencial VAQ. El VAQ aporta més control i agilitat en els revolts. Aquest sistema llegeix les dades de diferents fonts,  proporcionant la màxima seguretat, sobretot quan es duu a terme un conducció molt esportiva. 

A l’avantguarda tecnològicament

Parlant d’esportivitat. A més dels elements que aporten aquest plus de dinamisme al cotxe, el CUPRA León 2.0 TSI també incorpora de sèrie elements de tall esportiu poc habituals. Els seients de tipus bucket, el volant esportiu calefactable amb les lleves de canvi, els pedals d’alumini i les llandes d’aliatge de 19’’, són un bon exemple.

Així mateix, l’alt nivell d’equipament de sèrie incorpora un conjunt de tecnologies de seguretat i confort de primer ordre.

Els diferents sistemes del cotxe fan servir les dades subministrades per un conjunt de sensors que hi ha integrats en el vehicle, així com la informació provinent de la connexió en línia. Així, destaquen el control de creuer adaptatiu i predictiu «ACC» amb detecció de vianants, el sistema de frenada automàtica en ciutat  o «Front Assist», ara amb assistents d’esquiva i de gir, l’assistent de viatge, l’assistent lateral o d’angle mort amb detecció de vehicles, l’assistent de sortida segura de l’aparcament, el sistema d’advertiment d’obertura de portes, el de canvi involuntari de carril (Lane Assist), el «Travel Assist» de viatge , o l’assistent d’emergència, són els més destacables, però no els únics. 

Màxima seguretat, màxim confort

Pel que fa a elements d’assistència al confort aquest model inclou de sèrie els fars «Full LED». També el climatitzador de tres zones, el «Park Assist» (assistent d’aparcament automàtic) i el sistema d’obertura i arrencada sense clau.

També, la digitalització fa del nou CUPRA León un cotxe preparat per al futur. Els enginyers i dissenyadors han integrat sistemes que faran que el nou compacte dels de Martorell sigui tota una experiència.

El quadre de comandaments «Digital Cockpit», la pantalla de 10 polzades per a la informació i l’entreteniment, el sistema «Full Link» per vincular de forma inalámbrica el telèfon intel·ligent mitjançant Android Auto i Apple Car Play, són elements presents en el nou esportiu compacte. També inclou un evolucionat sistema de reconeixement de veu molt natural que permet fer correccions i referències a ordres anteriors.

«CUPRA Connect»

Finalment destacar el sistema «CUPRA Connect», el qual, gràcies a una SIM integrada permet als usuaris accedir a diferents informacions i serveis  tant des del vehicle com de manera remota des del telèfon. Des del sistema «CUPRA Connect» fins i tot es poden gestionar algunes funcions del cotxe.

Com veieu, més enllà de la potència, el nou Cupra León va sobrat d’arguments. A més de ser una referència en el segment dels compactes esportius, també és un dels models millor equipats de sèrie.

Europ-Auto

Informeu-vos en a Europ-Auto, el concessionari oficial Cupra – Seat a Andorra. Els trobareu al carrer Josep Viladomat, 38 d’Escaldes-Engordany. Tel 825 671

——

Per a més articles de novetats, accediu des del menú superior del blog a ‘NOVETATS’ – ‘COTXES’ o cliqueu directament en aquest enllaç.

Fotos: CUPRA