GAMMA LEXUS LC: LUXE I ESPORTIVITAT

Inspirador

Amb un disseny d’avantguarda, el nou Lexus LC neix fruit de la inspiració en el prototip LF-CF, incorporant impressionants solucions mai vistes fins ara en un cupé de producció. L’equip d’enginyers i dissenyadors han treballat sense treva fins a convertir l’impressionant prototip de l’LC en una realitat del luxe i l’esportivitat quasi impossible de creure.

Aquest gran cupé fa 4,76 metres de llargada, 1,92 metres d´amplada i tot just 1,34 metres d´alt. Unes mides que juntament a les formes extremadament aerodinàmiques que dibuixen la carrosseria, garanteixen un dinamisme sense precedents en un automòbil de quasi cinc metres de llarg.

Aquestes dimensions però, li permeten oferir una cabina de quatre places, molt espaioses especialment al davant, amb dos seients davanters molt amples i dos més al darrere una mica més reduïts.

El maleter ofereix 197 litres de capacitat que baixen a 172 en el cas del model híbrid.

Artesania Takumi

El nou coupé de luxe LC 500, del qual hi ha una unitat disponible a Lexus Andorra amb motor atmosféric,  es va presentar per primera vegada a escala mundial el passat mes de gener en el marc del Saló Internacional de l’Automòbil de Detroit, mentre que la versió híbrida, l’LC 500h, es va presentar al Saló de l’Automòbil de Ginebra una mica més tard, aquest mateix any. Ambdós són el resultat de l’experiència de l’anomenada artesania Takumi. Igual que en el cas del superesportiu LFA, la construcció de l’LC és responsabilitat d’aquests artesans, els quals, després de més de vint anys d’experiència, tenen l’habilitat necessària per detectar qualsevol imperfecció per més subtil que sigui.

Referent Premium

Al marge de l’opció de motor escollida, el cert és que l’estil de la nova gamma LC, el seu rendiment i els acabats artesanals de luxe amb que els japonesos s’han volcat per a la seva fabricació, el converteixen en el nou buc insígnia de la marca i tot un referent en la industria de l’automòbil d’altes prestacions.

Aquesta gamma, representa des d’ara un punt i a part en la marca, un nou rumb en els processos d’enginyeria i en les pautes de disseny de Lexus de cara a futurs models que arribaran d’ara endavant.

El seu atractiu visual, l’aerodinàmica indiscutiblement esportiva, les sensuals línies que defineixen la seva estilitzada silueta i la generosa i imponent imatge de tot el conjunt, han estat elogiades de forma unànime pels entesos de la industria amb més renom, tant aquí a Europa com als EUA.

Es tracta de la primera entrega de la factoria Lexus per aquest 2017, i fa honor a la nova estratègia amb la qual els japonesos volen convertir-se definitivament en una marca de referència pel que fa a esportius de producció d’alt rendiment.

L’estètica de l’interior es igual o fins i tot més imponent i atractiva que la del disseny exterior, amb detalls artesans de la més alta qualitat i, lógicament, un munt de sistemes d’assistència en ruta a tots nivells.

Respecte dels motors, l’ LC 500 té el mateix motor que el RC-F, un motor de gasolina atmosfèric amb vuit cilindres en V, 5.0 litres de cilindrada i 477 CV de potència. Ve associat a una caixa de canvis automàtica de 10 velocitats de tipus convertidor de parell que ofereix un elevat rendiment.

Potència i estalvi

Per la seva banda, l’LC 500h, l’opció híbrida, té un sistema de propulsió que combina altes prestacions i màxima eficiència amb els seus 359 CV de potència total. Tota aquesta potència sorgeix de la combinació d’un motor de gasolina atmosfèric de sis cilindres en V, 3.5 litres de cilindrada i 299 CV, més un segon motor elèctric amb 179 CV.

Gràcies en aquesta combinació, l’LC 500h accelera de 0 a 100 km/h en 4,7 segons amb una velocitat màxima limitada de 250 km/h.  El motor atmosfèric de l’LC 500 és lleugerament més ràpid per pujar de 0 a 100. Necessita tres dècimes menys que l’LC 500h (4,4 segons), i assoleix una velocitat màxima també lleugerament superior, amb 270 quilòmetres per hora.

Multi Stage Hybrid System

El més destacat d’aquest model però, està en elements com el canvi automàtic associat al sistema híbrid, ja que es tracta d´un engranatge que es comporta de forma diferent respecte de la resta de mecanismes coneguts fins ara.

Aixó es dóna gràcies al fet que va acoblat al nou sistema «Multi Stage Hybrid System» una caixa de canvi automàtica de quatre relacions.

El «Multi Stage Hybrid System», que és com Lexus ha batejat aquest nou canvi, permet que es tingui la sensació d´estar controlant un canvi de deu marxes.

Respecte de la gamma, est composada de quatre models diferents: dues variants per l’ LC 500 i dues més per l’LC 500h.

Equipament

Independentment del model escollit, la gamma LC ofereix un nivell d´acabats i d’equipaments de sèrie a l’altura del que s’espera en un cotxe d’aquest nivell, amb una gran selecció de sistemes i elements de tota mena, com ara les llandes de 20 polzades de sèrie (amb pneumèàtics de 245/45 al davant i de 275/40 al darrere). En opció hi ha unes llandes de 21 polzades d’alumini forjat, més lleugeres i resistents. Venen amb uns pneumàtics Michelin Pilot Sport de 245/40 al davant i de 275/35 al darrere. Són, per temes de pes, de tipus runflat , evitant així el sobrepes que suposa dur la roda de recanvis. També destacar el sistema de so d’alta fidelitat Pioneer o el programa de seguretat Lexus Safety System+, ambdós també de sèrie.

Respecte del sistema multimèdia. A part del Pioneer que ve de sèrie hi ha un segon d’opcional de Mark Levinson.

Dins del paquet «Lexus Safety System +» es poden incloure diferents sistemes d’assistència, com ara un programador de velocitat actiu amb detenció automàtica d’embussos, servofrè d’emergència amb detecció d’obstacles, assistent d’alerta per canvi involuntari de carril i il·luminació adaptativa amb canvi automàtic de curtes i llargues.

Informeu-vos-en a Lexus Andorra. Av del Pessebre s/n d’Escaldes-Engordany. Tel 865001