,

PODI ABSOLUT I TRIOMF PER A VINYES-MERCADER A OURENSE

Tal i com van aconseguir l’any passat, aquest any Vinyes-Mercader també van endur-se el podi absolut i el triomf en la categoria N5 en el Ral·li d’Ourense.

El tàndem de l’equip Suzuki Motor Ibèrica va saber aprofitar de manera impecable l’opció que els va brindar el desenvolupament del ral·li, per situar-se en el podi absolut.

Excel·lent nivell

Abans de la competició aquest fet era difícil d’imaginar, doncs l’excel·lent nivell inscripcions de la prova de l’Escuderia Ourense feia molt complicat pronosticar un final amb garanties de victòria.

A l’Ourense 2019 la climatologia va posar a prova els nervis dels pilots i dels equips.

En les jornades prèvies la pluja va ser intensa i durant la disputa de la competició el temps va seguir sent molt inestable. Per aquest fet va haver-hi seccions on -depenent de la zona-  la competició va disputar-se amb parts de l’asfalt moll i sec. En aquest sentit, aquest temps tan imprevisible va suposar un veritable trencaclosques per als equips el divendres (dia 7), doncs van tenir que decidir, quasi be a l’atzar, el tipus de pneumàtics.

Shakedown – Qualificació:

Disputat a partir de les 9.00 hores del divendres dia 7, el shakedown també va tenir un desenllaç marcat per la pluja.

Vinyes-Mercader, van completar tres pujades en l’especial de 4,400 km. En la tercera pujada la parella va marcar un crono de 2’54”619.

En el tram de qualificació disputat a continuació, Vinyes-Mercader van aconseguir rebaixar el temps fins els 2’47”015. Aquest registre va situar l’equip del Swift R+ en la 6a plaça de la classificació absoluta i en la 1a de la categoria N5.

1a, Etapa: Esgos, Cañón do Sil

Les previsions quant al temps no van complir-se. I és que la 1a etapa es va iniciar amb la incertesa que suposava veure el cel tan canviant.

Vinyes-Mercader van mantenir el dubte sobre quines rodes muntar fins poc abans d’iniciar la primera passada per Esgos. Al final però, van completar aquesta primera secció com a líders de la categoria N5, amb 7 dècimes d’avantatge respecte dels seus companys d’equip Pardo-Pérez.

En la 2a secció les posicions es van invertir. En arribar al parc tancat del final de la primera etapa (Jardí del Posío), Pardo-Pérez tenien una renda de 20” d’avantatge sobre Vinyes-Mercader, situant-los en la 2a posició de la N5 i en 6a de la classificació absoluta.

Una vegada acabada aquesta etapa inicial, Vinyes se sentia satisfet dels cronos marcats:

“Hem pilotat a un ritme alt, però sense prendre riscos. El comportament del Swift és molt bo i per tant estem contents de com s’ha desenvolupat aquesta primera etapa. Queda molt de ral·li per disputar i encara tot és possible”

2a, Etapa: Vilar de Condes, Beresmo i Carballiño

La jornada decisiva va iniciar-se seguint la mateixa línia. En el primer pas per Vilar de Condes, Pardo va superar a Vinyes (3”). A partir d’aquí però, va ser l’andorrà el que va agafar el comandament de la categoria N5.

Aquesta 3a secció va finalitzar amb Vinyes Mercader com a líders de l’N5 amb 37” d’avantatge respecte de Pardo-Perez, i en el tercer lloc del podi final de la classificació absoluta.

Després de completar la penúltima secció del ral·li, Vinyes feia aquest comentari sobre les especials noves del ral·li:

“Ho vaig dir després dels reconeixements i em reafirmo. Les dues primeres especials d’aquest bucle són molt complicades: carreteres estretes, zones molt difícils de superar…  A diferència de Carballiño, que tot i tenir 26 km, se supera amb fluïdesa, aquestes especials es fan molt llargues malgrat ser relativament curtes”

Recta final impecable

En la recta final del ral·li, l’andorrà i el seu copilot van poder defensar les posicions de privilegi amb les què van començar la 4a secció de l’Ourense 2019.  Al final, satisfacció per l’objectiu aconseguit.

Així ho comentava Vinyes abans de pujar al podi:

“Ha estat un ral·li molt dur. Hi ha hagut moments, sobretot durant divendres, en què la climatologia ens ha complicat molt la prova. Al final tot ha sortit bé. Molt satisfet pel resultat i molt agraït a l’equip per l’esforç realitzat. Esperem seguir en la mateixa línia”

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt (CERA), seguirà en la comunitat gallega. En aquest cas però, serà a la província de Pontevedra, on es disputarà el  24è Rali do Cuit. Es disputarà els dies 21 i 22 de juny, sota l’organització de l’Escuderia Lalín-Deza.

Font: Fotoesport