Porsche 963: el nou prototip LMDH de Porsche Penske Motosport

L’equip Porsche Penske Motorsport lluitarà per la victòria absoluta en les millors carreres de resistència del món amb 4 unitats del Porsche 963, el nou prototip LMDH de Porsche Penske Motosport.

A partir de 2023, dos prototips híbrids amb especificacions LMDh participaran al  Campionat del Món de Resistència FIA (WEC) i en dues més del Campionat IMSA WeatherTech SportsCar.

La presentació va tenir lloc divendres 24 de juny a Goodwood (Anglaterra). Allà, el nou model va lluir una combinació de colors a base de blanc, vermell i negre, tres colors clàssics dels cotxes de competició de Porsche.

Motor de 680 CV (500 kW).

El de Porsche Penske Motorsport duen estan duent a terme el desenvolupament en dues localitzacions: la seu de Mannheim, a Alemanya, és on es preparen els cotxes que participaran al Campionat del Món de Resistència FIA, mentre que els del campionat americà es posen a punt a Mooresville, a Carolina del Nord (EUA).

Després de 7.889 quilòmetres de proves fetes durant la primera meitat de 2022, podem afirmar que anem pel bon camí, però bé, encara queda treball per fer abans del començament de la temporada” – declarava en roda de premsa Thomas Laudenbach, vicepresident de Porsche Motorsport.

“El nou Porsche 963 hauria de continuar el llegat de models tan mítics com els 917, 935, 956, 962 i el 919 Hybrid. Estic segur que estarem a l’altura pel que fa a la tecnologia i per haver creat una estructura d’equip que ens portarà a la victòria” -afegia el directiu.

Debut a Daytona

El debut oficial en carrera del Porsche 963 està previst per al mes de gener de 2023 en les 24 Hores de Daytona, als Estats Units. Mentrestant, el WEC ha obert la porta aquesta temporada per a la realització de proves. En aquest sentit, els de  Porsche Penske Motorsport tenen previst realitzar un test general durant l’última carrera de la temporada. La carrera tindrà lloc a Bahrain aquest proper mes de novembre.

En els últims mesos, la nostra gent de Porsche Motorsport i de l’equip Penske han format una escuderia eficient i compromesa: la Porsche Penske Motorsport” – assegurava Urs Kuratle, director de competició del projecte LMDh en Porsche Motorsport.

Tindrem una poderosa alineació de pilots en els quatre cotxes de fàbrica. La col·laboració amb el nostre soci proveïdor de pneumàtics Michelin i amb el fabricant de xassís Multimàtic, funciona a la perfecció. Amb tot, el Porsche 963 hauria d’estar homologat a la tardor. Fins llavors, continuarem avançant en les proves per poder recopilar tota la informació possible. Tenim moltes ganes que comenci la primera carrera” -completava Kuratle.

Els pilots

Els pilots oficials que competiran als campionats de resistència amb el Porsche 963 seran Kévin Estre (França), Michael Christensen (Dinamarca), André Lotterer (Alemanya), Laurens Vanthoor (Bèlgica), Matt Campbell (Austràlia), Mathieu Jaminet (França), Dane Cameron (EUA) i Felipe Nasr (Brasil).

En la fase de desenvolupament inicial, Frédéric Makowiecki va jugar un paper clau, ja que durant el llançament que van fer a Weissach al gener, el francès va fer els primers metres amb el nou prototip LMDh. També va donar les primeres voltes en el simulador. Altres pilots, inclosos els que participaran en les carreres de Daytona, Sebring i Road Atlanta (Petit Le Mans), s’anunciaran més endavant.

4 unitats

Porsche Penske Motorsport està fabricant un total de quatre unitats del 963. La primera ciutat, situada a la regió de Baden-Württemberg (Alemanya), és, a més d’un Centre Porsche, la moderna seu de Penske automotivi.

Complint amb la normativa LMDh, el Porsche 963 es fabrica sobre la base d’un xassís de la categoria LMP2. El bastidor el subministra Multimàtic, empresa canadenca d’alta tecnologia.

Sistema de propulsió

El sistema de propulsió híbrid es basa en el del 918 Spyder. Està format per un motor V8 biturbo de 4.6 litres, més una sèrie de components d’hibridació de companyies com Bosch, Williams Advanced Engineering i Xtrac.

El nou prototip hereta l’ADN de l’RS Spyder amb el què Porsche i Penske van aconseguir nombroses victòries entre 2005 i 2008.

Inspiració clàssica

El disseny del nou Porsche 963 prové dels clàssics 956 i 962 de la dècada dels 80. D’altra banda, la franja d’il·luminació present en la part posterior, pica l’ullet al 911 de la generació actual, mentre que la decoració de la carrosseria en blanc, vermell i negre, és un homenatge als èxits de Porsche en competició.

Disponible des del primer any

Com marca la tradició, el nou Porsche 963 estarà disponible per als clients des del primer any. Els primers equips d’atenció al client de Porsche donaran a conèixer els programes comercials molt properament.

Els millors, per al millor

Per a la seva participació en els campionats de resistència més importants del món (WEC i IMSA), en els quals s’inclouen carreres com les 24 Hores de Le Mans, les 24 Hores de Daytona o les 12 Hores de Sebring, Porsche Penske Motorsport uneix les seves forces a les de socis de reconegut prestigi. En aquest sentit, Michelin continua amb la seva estreta aliança, igual que ExxonMobil amb Mobil1.

Se sumen al projecte gegants com Ansys, especialistes en programació, que farà costat a l’equip aportant tecnologies d’avantguarda.

Amb la seva experiència en desenvolupament i enginyeria, Multimàtic es converteix també en soci tecnològic. Del cronometratge s’ocuparà el fabricant de rellotges de luxe TAG Heuer.

Hugo Boss és el proveïdor oficial de la roba per a l’equip i Puma proporciona la indumentària ignífuga de pilots i mecànics.

Totes les empreses citades componen la nova cartera de socis d’alt nivell de l’equip Porsche Penske Motorsport.

Porsche LMDh, Barcelona (E) Test

Porsche LMDh, Barcelona (E) Test

 

Font original/fotos: Porsche