,

Vinyes-Mercader, 100 ral·lis pilotant un vehicle de l’equip Suzuki Ibèrica

Al volant del seu Suzuki Swift R4lly, Joan Vinyes-Jordi Mercader van completar el 46è Rally Islas Canarias en la 1a. posició de la categoria ERCopen i en la 12a. de la classificació absoluta de l’ERC.

Com acostuma a pasar normalment, el ral·li va estar marcat per la forta calor. Segons ens comentava Joan: «En l’assistència l’ambient era agradable, però a mesura que pujàvem les especials, la calor era difícil de suportar.»

Sorpresa inesperada

Les jornades prèvies a l’inici de la competició van tenir el tarannà habitual per al tàndem més veterà de l’equip Suzuki Ibèrica. En aquest sentit, Vinyes-Mercader van completar sense contratemps el reconeixement d’unes especials que conèixen prou bé.

La sorpresa que els dirigents de l’equip Suzuki Ibèrica  -amb Juan López Frade al capdavant-  tenien reservada per a la parella, va donar-se a conèixer el dijous (dia 12). En l’assistència de l’equip es va començar a veure un bonic logo amb el número 100 i el nom dels pilots. I és que en aquesta edició 2022 del Ral·li Canàries la parella de pilots va complir 100 proves al volant d’un Suzuki.

En Joan, sensiblement emocionat,  va comentar que «encara tinc molt fresca la conversa que vam tenir en una cafeteria davant de l’Hotel Melià Castilla de Madrid. Va ser al desembre del 2009 o gener del 2010, d’això no estic del tot segur. D’ençà, mira fins on hem arribat, gràcies al treball de moltes persones. Sempre els estaré agraït. 100 és un nombre màgic i inoblidable per tot el viscut. Moltes gràcies família Suzuki. Eternament agraït!»

Jornada de competició densa, però tranquil·la

En l’aspecte purament competitiu la jornada va ser densa, però va desenvolupar-se  sense entrebancs remarcables per a Vinyes-Mercader.

En el shakedown van completar les dues passades previstes marcant un millor crono de 2’17”523. Aquest temps els va situar al capdavant de la categoria ERCopen, just per darrere de les mecàniques amb més potencial. Amb tot, aquesta classificació només servia per confirmar que el Swift Rally2 kit era 100% competitiu.

Etapa 1. Els riscos d’una especial urbana

A partir de les 20.30 hores (hora canària), el gairebé centenar d’equips inscrits van afrontar el primer obstacle ja amb el crono en marxa.

La parella dels de Suzuki Ibèrica van ser els primers que van afrontar l’especial cronometrada d’1,5 km d’aquella etapa inicial.

Vinyes-Mercader van parar el crono en 1’16”5, cedint 3” davant de Monarri-Cancel·la (companys d’equip) que van ser els més ràpids de la categoria.

Per a Vinyes però, el més important va ser «superar l’especial sense problemes de cap mena. En aquest sentit, Vinyes comentava que «sempre he dit que en aquestes especials es pot perdre un ral·li, mai guanyar-lo»

En l’etapa 2. mantenir la concentració

Aquesta primera jornada del ral·li canari va tenir un desenllaç inesperat per al tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica. I és que ràpidament van trobar-se sense rivals directes en la classificació i es van veure en la disjuntiva de lluitar en inferioritat de condicions contra els equips que els precedien, tots amb vehicles amb prestacions molt superiors.

Durant tota l’etapa van situar-se entre els 15 millors del ral·li (16a posició al final de l’etapa). Era evident que intentar millorar passava per prendre riscos que posaven en perill finalitzar la prova i finalitzar-la era l’objectiu prioritari.

Etapa 3. Sense canvis rellevants

L’andorrà aviat va sortir de dubtes respecte de l’especial Moya-Valleseco què, amb e27,420 km, era la més llarga del ral·li.

Aquest era el comentari que feia en la meta de l’especial als “infos” de l’organització: «És una bona especial. Cap al final els pneumàtics i els frens estaven al límit, però bé, no hi ha problema. El cotxe està perfecte».

Així doncs, la tercera etapa començava amb molt bon feeling per al tàndem de Suzuki Ibèrica.

En la continuació, va seguir la dinàmica prevista. Vinyes-Mercader van mantenir la seva regularitat pilotant sense cometre errors.

Un cop al parc tancat final, Vinyes es mostrava satisfet, sobretot per haver aconseguit l’objectiu que s’havien fixat.

«Hem conclòs el ral·li complint l’objectiu de consolidar la nostra posició al capdavant de l’ERCopen. Hem fet un ral·li molt regular, cuidant la mecànica i sense arriscar més del necessari. Deixem Las Palmas satisfets de la nostra actuació i molt contents d’haver finalitzat el ral·li del nostre centenari en les millors condicions»

Superat el primer repte d’asfalt de l’ERC 2022, les pistes de terra del Rally de Polònia, a Mikolajki, seran el proper escenari que visitarà Vinyes.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir des del menú superior del blog.

Font/Fotos: Fotoesport