,

KTM 790 ADVENTURE: CARRETERA O TRAIL?

Aquesta moto que us presentem aquí  -en realitat són dues-  són de les més esperades de cara a aquesta primavera. De fet per abans, donat que a Andorra arribaran les primeres unitats al llarg d’aquest mateix més de març.  

I és que després de l’éxit de la 790 Duke, els de KTM ens sorprenen per partida doble amb aquest nou model. Diem “per partida doble” perquè el model presenta dos acabats.

KTM

Carretera i Trail

Per una banda hi ha la KTM 790, més rutera i de carretera. Per l’altre hi ha  l’Adventure 790 R, la variant trail. Ambdues però, ofereixen per igual altes prestacions.

L’Adventure 790 R és una trail lleugera ideal per a pilots que no necessiten tota la potència de les maxitrails. Parlem de pilots que volen un concepte de moto més lleugera amb la que divertir-se.

KTM

Bicilíndric de 800cc

Les dues versions comparteixen el mateix motor bicilíndric en paral·lel de 800CC de la KTM 790 Duke.  En tot cas però, els de KTM l’han afinat a nivell de comportament per fer-la més plural, polivalent i dual, segons parlem d’un o de l’altre acabat. Aquest bicilindric arriba als 95CV de potència i las 88Nm de par motor. És per això que són motos aptes per dur-les amb el carnet A2.

Opció Road

Però les diferències principals entre la 790 i la 790 R les trobem a nivell de cicle i òbviament, en la carrosseria. Com a moto més rutera, la 790 Adventure és una moto més confortable i baixa. Inclou un seient més còmode. En aquest sentit, és regulable (entre els 830 i els 850mm).

KTM

Opció Trail

Per la seva banda, l’ R -l’acabat trail-  equipa unes suspensions més robustes amb material reforçat en tots dos eixos. Tenen 240mm de recorregut i una forquilla d’alta resistència de 48mm de diàmetre.

Afegir que a nivell del seient, l’R el té 30mm més alt que l’altre acabat de carretera. Exactament està a 880mm d’altura. (no hi ha possibilitat de regulació).

La carrosseria d’aquesta trail lleugera és més simple que el de la de carretera i els parafangs estàn -com és d’esperar- més separats dels pneumàtics

KTM

Més detalls

En tots dos casos el dipòsit de combustible és de 20 litres

El complet apartat electrònic KTM és original de Bosch. 

Tots els elements que conformen aquest model, i això és vàlid per ambdues versions, estan pensants fins a l’ultim detall. 

Des del quadre de comandaments digital, l’ABS,  els modes de conducció i el control de tracció, a les llandes de radis d’acer de 21″ i 18″ al davant i al darrere respectivament, estan pensants per oferir la millor experiència tant per carretera, com per pistes off-road.

Tot plegat no arriba als 190kg pes en sec. Per això la nova Adventure 790 es converteix en la moto més lleugera del seu segment.

Apuntar que Marc Coma ha participat activament en el desenvolupament d’aquesta darrera proposta del de KTM.

Finalment dir-vos que la graella de preus és molt interessant, especialment  donades les prestacions i equipament de sèrie del model en les dues vessants.

En tot cas però, per saber-lo, juntament amb totes les característiques amb més detall, us convidem a informar-vos a Multimoto, el concessionari oficial KTM per Andorra.

Els trobareu a l’Av de la Barta, tot pujant direcció a Encamp. Tel +376 833112

Fotos. KTM